Jak připravit kávu

Jedním z nejoblíbenějších nápojů na světě je káva. Lidé si ji dopřávají po ránu jako vzpruhu pro lepší start do nového dne. Slouží jako nápoj k pohoštění návštěvy či jako završení dobrého oběda. Pokud vás zajímá, co je důležité pro přípravu kávy, čtěte dále.

Suroviny

Pokud si skutečně chcete kávu vychutnat, musíte vycházet jen z kvalitních surovin. Ty jsou v případě kávy dvě. Voda a samotná káva. Voda by měla být dobrá, kvalitní, nepříliš tvrdá. Není vhodné používat balené vody, vzhledem k jejich až příliš čistému složení. Káva by měla být čerstvá, což lze snadno poznat, jelikož má typické silné aroma. Čím je káva starší, tím horší nápoj si připravíte. Pokud místo krásné vůně cítíte spíše zápach žluknutí, kupte si radeji novou kávu.

Technika

Kávu si můžete připravit klasickou cestou pomocí rychlovarné konvice, což ovšem málokdy přinese kvalitní požitek. Pokud si chcete kávu skutečně vychutnat, je vhodné použít k její přípravě kávovar. Typ přístroje si můžete zvolit podle oblíbeného způsobu přípravy kávy. Běžně lze zakoupit kávovary na překapávanou kávu, espressa nebo kombinované. Jak vybrat kávovar, si můžete přečíst zde.

Servírování

Aby nedocházelo k rychlému chladnutí kávy, je vhodné ji podávat v předehřátých šálcích. Pravý znalec kávy nikdy nenechá kávu úmyslně vychladnout. Pití studené kávy je spíše zlozvyk. Samozřejme k tomu nelze počítat pití ledové kávy, která je k tomu určená.

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *